UA / RU
Підтримати ZN.ua

Охоронець Медведчука розповів, як планувалася втеча

Він неодноразово телефонував дружині, яка знала про план втечі та переконувала політика, що "ФСБ допоможе". 

СБУ опублікувала відео, на якому охоронець затриманого кума Владіміра Путіна та одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука розповідає про те, як планувалася втеча політика. Відео публікує пресслужба відомства на Телеграм-каналі

Він розповів, що ввечері 23 лютого він разом з іншим охоронцем та самим Медведчуком виїхали з вулиці Медвинська. Згодом вони пересіли в іншу автівку, водія якої звали Богдан. Він привіз їх на адресу вул. Яслинська 11В. Через деякий час Богдан привіз на цю адресу ще одного працівника - кухара. 

"Мені розповіли легенду, що цей дім орендує сімейна пара з Італії, на ім'я Сандра і Свєта. Медведчук спілкувався з дружиною, під час їх розмови я чув слова "ФСБ", "вони все зроблять", "вони допоможуть". Чув, що буде готуватися втеча з цієї адреси, я запідозрив, що це буде скоро. До мене підійшов Медведчук та сказав, що "протягом 20 хвилин за мною приїдуть військові". Через 20-25 хв в хвіртку подзвонили, я побачив чоловіка в чорному одязі, в руках в цього був жовтий кульок. Вони обидва піднялися нагору, - розповідає охоронець. - Через 10 хвилин вони вийшли і Медведчук був вже в українській військовій формі, балаклаві та кашкеті. Під час розмови зі своєю дружиною Марченко, чув, що втечу готує ФСБ, так як Білорусь і Росія вже закриті, то швидше за все це буде через Придністров'я, по воді, через зеленку. Готують все це працівники ФСБ під керівництвом Путіна. Коли вони вийшли з брами, їх чекали дві машини. Його посадили в друге авто і вони залишили адресу Ясинська 11B. Коли він йшов, він сказав, що "Все, дякую, чекайте подальших вказівок". 

Читайте також: Баканов розповів, що буде з Медведчуком далі

Нагадаємо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання СБУ кума Владіміра Путіна та депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Згодом під час звернення президент запропонував Росії обміняти його на українських громадян, які перебувають у полоні. Також Зеленський заявив про необхідність судити Медведчука "за правилами воєнного часу".

У МВС вважають оптимальним обмін політика на інформацію про фінансування "п'ятої колони". Щоправда, там не впевнені, чи погодиться цей обмін сам Медведчук. Але після такої пропозиції в Москві перейшли до погроз українській владі, назвавши історію з кумом Путіна "британською схемою".