UA / RU
Підтримати ZN.ua

Огризко назвав лідерів Європи Чемберленами сучасності

Український дипломат звинуватив колективний Захід у повторенні моделі поведінки британського прем'єра періоду Другої світової війни, який намагався задовольнити Гітлера постійними переговорами про мир, незважаючи на агресію нацистів, що почалася в Європі.

Ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко виступив із різкою заявою до лідерів провідних європейських країн, звинувативши їх у пасивності та закликавши їх до розриву дипломатичних відносин із путлерівською Росією. Про це Огризко написав у своєму Twitter.

" Мала Мікронезія вирішила розірвати дипломатичні відносини з Росією. А як же наші сильні партнери? Нам потрібна будь-яка допомога! Ви де? Чи ви скажете, що вам потрібні канали для спілкування з російським фюрером? Ви всі Чемберлени сучасності. Ганьба вам! ", — написав український дипломат.

 

*Мікронезія (ін.-грец. μικρός "мікро" і νῆσος "острова") — узагальнююча назва груп дрібних островів Океанії. Складається з островів Гілберта, Маріанських островів, Маршаллових та інших (всього понад 1500 островів). Загальна площа суші в Мікронезії дуже мала, також дуже невелика чисельність населення. Проте тут дуже великі морські економічні зони.