UA / RU
Підтримати ZN.ua

Одна з країн ЄС заблокувала наш вступ до КіберНАТО — Данілов

Секретар Ради Нацбезпеки наголосив, що ця країна межує з Україною.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що одна із країн Європейського союзу блокує вступ України до КіберНАТО, про це він повідомив в ефірі ток-шоу "Право на владу" .

"Є така організація – КіберНАТО. Ми подали туди всі документи, пройшли всі верифікації. Там, як у НАТО, консенсусом приймається рішення. Так ось одна з важливих європейських країн нам відмовила в участі в цій організації. Це країна Євросоюзу, наші сусіди. Вони нам відмовили", — заявив Данілов.

Дане рішення, за словами Данилова, ухвалювалося незважаючи на те, що Україна восьмий рік воює з Росією і піддається кібератакам.

Україна має спільний кордон із трьома країнами Євросоюзу: Польщею, Словаччиною та Угорщиною.

Міністр закордонних справ Угорщини Петера Сійярто заявив, що  країна підтримає вступ України до НАТО, якщо наша держава позбавиться недоліків у дотриманні прав угорців.

Читайте також: Українські «кібервійська» взяли участь у кібернавчаннях Cyber Flag 21

В Україні в ніч із 13 на 14 січня відбулася масштабна кібератака на урядові сайти. Зокрема постраждали вебресурси Міністерства освіти і науки, Міністерств закордонних справ, Державної служби надзвичайних ситуацій, Кабінету міністрів, Міністерства енергетики.

28 січня розвідслужби Великої Британії попередили великий бізнес про необхідність посилити захист від потенційних російських кібератак.