UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очільник Пентагону відвідає Україну на День Незалежності

У Києві Мэттис зустрінеться з Порошенком і Полторак.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс 24 серпня відвідає Київ, де збирається зустрітися з президентом України Петром Порошенком і міністром оборони Степаном Полтораком.

"Під час зустрічей міністр знову завірить наших українських партнерів у тому, що США як і раніше твердо прихильні меті відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також зміцнення стратегічного оборонного партнерства між нашими двома країнами", – сказано в повідомленні, поширеному прес-службою Пентагону у п'ятницю, 18 серпня.

За словами посла України в США Валерія Чалого, візит Меттіса до Києва є результатом домовленостей, досягнутих під час візиту Порошенка до США у червні цього року.

Він охарактеризував цей візит як "справжній дружній жест" Вашингтона до Дня Незалежності України.

"Серйозне підтвердження готовності до подальшого розвитку двостороннього військового співробітництва, демонстрація солідарності з народом України у його боротьбі із зовнішньою агресією", – написав посол на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, після повернення зі США президент України Петро Порошенко анонсував візит до України очільника Пентагону Джеймса Меттіса для підписання угод про співпрацю між країнами у сфері національної безпеки й оборони.