UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очікуємо завтра історичний висновок Євросоюзу – Зеленський

Єврокомісія надасть звіт щодо виконання Україною рекомендацій.

Президент Володимир Зеленський анонсував у вечірньому відеозверненні важливі кроки щодо євроінтеграції України.

"Очікуємо історичний висновок Євросоюзу - звіт щодо виконання Україною рекомендацій Європейської комісії. І вже готуємо наші подальші кроки - після цього звіту. Нашу законодавчу роботу, посилення інституцій держави", - заявив президент.

Він додав, що набуття Україною членства в Євросоюзі - це і політичне рішення всіх країн і робота самої держави.

Читайте також: Рада ухвалила євроінтеграційний закон про національні меншини

"Наша робота – це наближення й адаптація стандартів ЄС, практик спільноти. Україна буде в ЄС. І ми прийдемо до цього, зокрема, завдяки трансформації нашої держави – внутрішній трансформації, яка абсолютно відповідає інтересам наших людей. ЄС для України – це економічна безпека та соціальна стабільність, а Україна для ЄС – це посилення всієї спільноти. І дуже важливо, щоб депутати Верховної Ради України продовжували підтримувати необхідні для нашої євроінтеграції законодавчі ініціативи", - підсумував президент.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що у Єврокомісії він отримав сигнал щодо руху нашої держави до початку переговорів про вступ до ЄС.

"Щодо України є загальний політичний консенсус про те, що ми рухаємося до рішення Євроради про відкриття переговорів про членство. І це буде історичне досягнення", – додав він.

Крім того, повідомлялося про те, що Єврокомісія вважає, що Україна виконала 4 з необхідних 7 пунктів на шляху до ЄС.