UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОБСЄ запропонує Україні свій досвід врегулювання конфліктів

ОБСЄ хоче перевірити сумісність українських "законів про диктатуру" зобов'язанням України. Готові допомогти при переговорах влади і опозиції.

Голова ОБСЄ, президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер запропонує прем'єр-міністра України Миколи Азарова досвід цієї організації для сприяння діалогу між урядом і опозицією щодо пошуку мирного виходу з політичної кризи.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба ОБСЄ, про це йшлося в ході зустрічі в кулуарах Давоського Всесвітнього економічного форуму Буркхальтера з прем'єр-міністром України Азаровим.

"Буркхальтер виступив з пропозицією, щоб ОБСЄ, членом якої є Україна, надала свій досвід для сприяння діалогу між урядом і опозицією. Він також запропонував низку можливих заходів у середньостроковій і довгостроковій перспективі, зокрема таких, як підтримка щодо виборів", - інформує прес-служба ОБСЄ.

Крім того, голова ОБСЄ привітав запит на адресу Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) з боку Комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради України, Верховної Ради, для розгляду сумісності нових законів із зобов'язаннями в рамках ОБСЄ в Україні.

Раніше перед зустріччю з Буркхальтером Азаров заявив, що Україна не буде відмовлятися від допомоги ОБСЄ у вирішенні питання нормалізації ситуації в Україні, якщо така допомога буде запропонована. !zn