UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОБСЄ відновила свою роботу на базі в Горлівці

Представників Місії протягом двох днів не пускали до робочих місць. 

Спеціальна моніторингова Місія ОБСЄ відновила свою роботу з патрулювання на передовій базі в Горлівці. Про це повідомляє пресслужба організації з посиланням на Оператора звіту. 

"О 15:40 18 жовтня команда Місії відзначила, що раніше зафіксовані навісний замок і ланцюг прибрали з автомобільних воріт передової патрульної бази (ППБ) місії в н. п. Горлівка (непідконтрольний уряду, 39 км на північний схід від Донецька) і що ці ворота були відкриті. Перед будівлею ППБ спостерігачі бачили раніше встановлений намет, однак не зафіксували людей і транспортних засобів поблизу. Команда СММ покинула ППБ Місії для здійснення патрулювання і повернулася о 16:03 ", - йдеться у звіті. 

Читайте також: Бойовика, який став причиною блокування місії ОБСЄ на Сході суд відправив під варту

Кілька днів тому ОБСЄ призупинила роботу СММ в Донбасі через дії бойовиків. Перші "протестувальники" з'явились під стінами готелю 15 жовтня, за оцінками спостерігачів, група налічувала 50-100 молодиків. Люди були налаштовані агресивно, тримали плакати з критикою діяльності СММ, зокрема, реакції спостерігачів на затримання 13 жовтня бойовика Андрія Косяка.

У телефоні Косяка знайшли відео мінометного обстрілу бойовиками Золотого і Пісок.

У Косяка вилучили пістолет ПМ з двома спорядженими магазинами, військовий квиток і посвідчення СЦКК (Спеціального центру контролю і координації припинення вогню). У відповідь окупанти "ЛНР" демонстративно "вийшли" з СЦКК і відкликали всі гарантії безпеки, вимагаючи видати їм Косяка.