UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Обирати між боротьбою з бідністю і погіршенням клімату не варто": Макрон анонсував деталі нового фінансового пакту

Пакт передбачає, зокрема, "реформування архітектури всесвітніх фінансів".

Президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи в Японії на саміті G7, анонсував деталі Паризького фінансового пакту, який мають укласти на відповідному саміті 22 і 23 червня, пише Le Figaro.

Пакт передбачає, зокрема, "реформування архітектури всесвітніх фінансів, щоб краще реагувати на виклики потепління клімату".

"Ми запропонуємо програму реформ Міжнародного валютного фонду та Світового банку, щоб підвищити фінансування для країн, які його найбільше потребують. ...> Нам не потрібно обирати між боротьбою з бідністю і боротьбою на захист клімату та біорізноманіття. Єдиною відповіддю є тільки [кліматичний] перехід", - сказав Макрон.

Читайте також: РФ повинна передати Запорізьку АЕС під повний контроль України та МАГАТЕ — Зеленський

Ідею провести саміт щодо фінансування вирішення найгостріших проблем людства Франція запропонувала минулої осені на конференції ООН з питань клімату COP27 у Єгипті спільно з прем'єр-міністром Барбадосу Мією Моттлі, чий маленький карибський острів належить до числа держав із найбільшою загрозою наслідків кліматичних змін.

Тим часом президент України Володимир Зеленський, виступаючи на робочій сесії саміту країн G7 та партнерів, анонсував перший саміт Формули миру. Реалізація цієї формули важлива не лише для України, а й для всього світу, зокрема в питаннях безпеки та екології.