UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обама вважає, що Мінські угоди можна реалізувати за кілька місяців

Американський президент знову висловив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Президент США Барак Обама вважає, що Мінські угоди можна реалізувати протягом кількох місяців, сказав журналістам представник Білого дому за підсумками зустрічі президентів Сполучених Штатів і Росії.

"Що стосується України, президент підтвердив нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності українського уряду. Пан Обама також підкреслив позитивні можливості реалізувати Мінські угоди протягом кількох наступних місяців", - повідомив представник адміністрації Обами.

Нагадаємо, контактна група в кінці серпня в Мінську домовилася про припинення вогню з 1 вересня. У штабі АТО повідомляли, що повністю обстріли не припинилися, проте бойовики припинили системний вогонь по позиціям українських військ.

У той же час Тетяна Силіна у статті для DT.UA констатує, що незважаючи на те, щоз усіх боків нам твердять, що Мінськ - "наше все", мінський процес зайшов у глухий кут.

Оскільки Москва, очевидно, виконувати Мінські угоди не планує, а Європа не знає, що їй робити далі, і ситуація, як і раніше, у глухому куті, то що ж відбувається? Правильно, європейські партнери знову починають стимулювати Київ - щоб він не тільки виконав, а й перевиконав Мінські угоди.

За інформацією DT.UA, наші "нормандські" партнери чітко дають зрозуміти: їм хотілося б, аби закон "Про особливий порядок…" почав діяти (хоча б частково) вже тепер, до проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

Докладніше читайте в статті Мінська халабуда Тетяни Силіної у статті для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".