UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новопризначеному львівському губернатору Салу загрожує вотум недовіри

Голосування про висловлення недовіри Олегу Салу відбудеться у вівторок. "Батьківщина" мобілізує сили у Львівській облраді - опозиціонерів зобов'язали підтримати звільнення Сала під страхом виключення з партії.

Львівська обласна рада має намір у вівторок розглянути питання висловлення недовіри голові Львівської облдержадміністрації Олегу Салу.

Як повідомила прес-служба Львівської обласної ради, у понеділок під час засідання керівників фракцій було прийнято рішення, що першим питанням, яке буде розглядатися на додаток до порядку денного, буде питання про недовіру Салу.

Нагадаємо, шість обласних організацій опозиційних партій вимагають від президента Віктора Януковича звільнити Сала, якого було призначено на посаду губернатора 31 жовтня. "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" ініціювали збір підписів про включення до порядку денного Львівської облради питання про висловлення недовіри губернатору.

Голова львівської обласної організації "Батьківщини", нардеп Роман Ілик оголосив, що до його соратників, які не підтримають оголошення недовіри Олегу Салу на сесії облради 12 листопада, буде вжито найрішучіших заходів - виключення з фракції і партії.

"Це правильна і зрозуміла позиція, тому "Батьківщина" налаштована діяти саме таким чином... Неучасть у сесії, неучасть у голосуванні, непублічність голосування - прирівнюється до непідтримки недовіри голові Львівської ОДА. Між цими речами можна поставити знак рівності", - зазначив Ілик.

Як повідомляло ZN.UA, Олег Сало став п'ятим головою Львівської обладміністрації за три з половиною роки - Василь Горбаль, Михайло Цимбалюк, Михайло Костюк та Віктор Шемчук не виправдали надій президента.

Уродженець Львівської області Олег Сало пройшов шлях від інспектора ДАІ до начальника обласного управління МВС. Потім були вибори-2004, під час яких генерал-майор Сало виступив у ролі головного контролера виборчого процесу у регіоні. Тамтешні політики і журналісти звинувачували керівника місцевого главку в організації фальсифікацій, причетності до підкидання боєприпасів в офіси опозиційних організацій і бездіяльності при розслідуванні підпалу редакції газети "Поступ".

Зайве завзяття міліцейського чину обернулося порушенням двох кримінальних справ у лютому 2005-го. Однак рівно через два роки Печерський суд столиці постановив"закрити у зв'язку з відсутністю складу злочину". У проміжку Сало встиг відзначитися у чорному списку оголошених у міжнародний розшук, а також у передвиборчому списку "Народної опозиції" Наталії Вітренко. Донедавна Олег Сало очолював міліцію сусіднього Прикарпаття. !zn

Читайте також:

Сало - сила. Львів - могила?

Луценко порівняв призначення Сала губернатором Львівщини з поверненням нечисті на Хеллоуїн

Губернатором Львівської області призначено генерала міліції, якого розшукував Інтерпол