UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий посол США Джефф Пайєтт представився українцям, записавши ролик про себе

Американський дипломат звернувся до широкої громадськості, розмістивши відео-презентацію, в якій розповів про себе, свою родину, захоплення і цілі. Він пообіцяв надалі відповідати на поставлені йому запитання у відео-блозі.

Новий посол США в Україні Джеффрі Пайєтт представився українській громадськості, розмістивши на сторінці дипломатичної місії відео-візитку.

У своєму відео-презентації Пайєтт привітався українською мовою, а далі англійською (з українськими субтитрами) розповів про себе, свою сім'ю і свої захоплення. Так, він зізнався, що хоче побувати у Криму, а також підкорити гірські схили Карпат.

"Сполучені Штати та Україна нещодавно відзначали 20-річчя двосторонніх відносин. Я вважаю своїм обов'язком зберегти це стратегічне партнерство. І надалі буду підтримувати прагнення українського народу, спрямоване на створення незалежної, заможної, демократичної, сучасної європейської держави", - зазначив посол.

Дипломат також закликав використовувати у розвитку відносин "соціальні медіа". Він запросив всіх охочих поставити йому відео-запитання на сторінці посольства США в Україні у Facebook і пообіцяв регулярно відповідати на них у своєму відео-блозі.

Нагадаємо, Джеффрі Пайєтт прийняв присягу на посаді посла Сполучених Штатів Америки в Україні 31 липня.

Пайєт - кар'єрний дипломат, спеціаліст по справам Південної і Середньої Азії. Раніше працював заступником посла США в Індії, генеральним консулом у Гонконзі, віце-консулом у Гондурасі.

Попередній посол Джон Теффт обіймав цю посаду з листопада 2009 року і термін його служби завершився. !zn

Читайте також:

Новий посол США в Україні прийняв присягу

США вже склали список українських чиновників "нон грата"