UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий Кабінет міністрів відкличе 178 законопроектів – Кубів

В уряді називають це "інвентаризацією законів".

Новий Кабінет міністрів України має намір відкликати з Верховної Ради 178 законопроектів. Про це після зустрічі членів уряду з президентом Петром Порошенко в ефірі "112 Україна" заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Був ряд питань, згідно зі зміненим урядом, законопроекти, які були направлені до ВР... Ми, відповідно, повинні провести інвентаризацію тих законів, які будуть повернуті, згідно із законодавством, у Кабмін. У тому числі є законопроекти... Я як представник президента на минулому погоджувальній раді на четвер пропонував. Таких законопроектів 178... Ми проговорювали питання по кожному законопроекту", – сказав Кубів.

Він зазначив, що проведе сьогодні зустріч з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Я доведу до відома всі аспекти, які ми проговорили, і ми повинні визначитися на наступний пленарний тиждень", – додав Кубів.

Читайте також: Міклош очолить групу експертів при уряді України

Як відомо, Верховна Рада на засіданні в четвер, 14 квітня, погодила і затвердила новий склад Кабміну на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. За пакет кандидатур, запропонований парламентською коаліцією, проголосували 239 депутатів.

При цьому колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус дав кілька порад Гройсману та новому глави МЕРТ Степану Кубіву.