UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новинський в Росії служив в храмі з главою РПЦ на честь національного героя РФ

Раніше політика, в порушення канонів, висвятили в диякони

12 вересня позафракційний депутат Вадим Новинський, в статусі диякона УПЦ МП, брав участь в церковній службі у Свято-Троїцькому соборі Олександро-Невської лаври в російському Санкт-Петербурзі. Літургія присвячувалася національному герою Росії, князю Олександру Невському. А вів її голова РПЦ Кирило. Про це повідомляє Лига.net.

Раніше Новинський в ефірі російського православного телеканалу Спас розповів, що висвятив його в диякони 7 квітня 2020 року голова УПЦ МП Онуфрій.

При цьому, виходячи зі слів депутата, зроблено це було з порушенням церковних канонів. Новинський сказав, що в дияконській присязі, яку він приніс, кажуть, що священнослужитель не може займатися політичною діяльністю, вступати до партії.

«Він (Онуфрій, — ред.) говорить, що у мене є благословення блаженнійшого (очевидно, Онуфрія ж, — ред.) далі займатися політичною діяльністю», — сказав Новинський.

Читайте також: Новинський купив акції "Харківобленерго"

Нагадаємо, що бізнес-партнер Ріната Ахметова і позафракційний народний депутат Вадим Новинський непублічно відвідав Офіс президента. Журналісти проєкту «Схеми» зняли, як депутат виїжджав з території ВП на автомобілі з номерами прикриття.

В Офісі президента підтвердили, що Новинський був на Банковій того вечора, зустрічався з радником керівника ОП Михайлом Подоляком і обговорював з ним «міжконфесійний діалог і можливі контакти представників держави та представників церков». Йшлося, в першу чергу, про Українську православну церкву Московського патріархату, інтереси якої лобіює Новинський. На Банковій запевнили, що «не володіють інформацією» про те, що депутат скористався номерами прикриття.