UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новим головою Вищого адмінсуду України став Олександр Нечитайло

За кандидатуру Олександра Нечитайла проголосувало 45 суддів.

Головою Вищого Адміністративного суду України сьогодні обрано Олександра Нечитайла. За нього проголосували 45 суддів.

На посаду також претендувала людина з команди екс-президента Віктора Януковича - Микола Кобилянський, який зараз є головою Ради суддів адміністративних судів. Він зняв свою кандидатуру на вимогу Люстраційного комітету і громадських організацій.

Попереднього голову ВАСУ Ігоря Темкіжева було звільнено з цієї посади Верховною Радою України 23 лютого 2014 року.

Олександр Нечитайло народився у 1969 році у Херсоні. У 1994 р. закінчив Українську державну юридичну академію. Професійну діяльність розпочав у 1993 році як стажер помічника прокурора прокуратури Херсонської області, де пропрацював до 1999 року, ставши заступником начальника відділу обласної прокуратури.

У січні 1999 року призначений на посаду судді Арбітражного суду Херсонської області. У вересні 2002-го став суддею Київського апеляційного господарського суду. З березня 2006 року - суддя Вищого адміністративного суду. З серпня 2010-го обіймав посаду секретаря четвертої судової палати ВАСУ.

Нагадаємо, 11 червня судді Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) на своєму засіданні не обрали собі нового голову. Жоден з кандидатів не набрав достатньої кількості голосів. !zn