UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий пакет санкцій США зачепив організації, які допомагали обходити санкції

Сильно "дісталося" і російському олігарху Костантіну Малофєєву.

Сполучені Штати оприлюднили новий пакет санкцій проти Російської Федерації. Нові санкції націлені на ключовий комерційний банк РФ і мережу з більш ніж 40 фізичних та юридичних осіб, повідомляє міністерство фінансів США.

Згідно з заявою, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визначило юридичних та фізичних осіб, причетних до спроб обійти санкції, запроваджених проти Росії.

Під новий пакет санкцій потрапили російський комерційний банк "Транскапіталбанк" і глобальна мережа з понад 40 фізичних і юридичних осіб на чолі з підсанкційним російським олігархом Костянтином Малофєєвим, включаючи організації, основна місія яких полягає в сприянні ухилянню від західних санкцій. Усі організації, що належать Малофєєву на 50% або більше, підпадають під санкції, включно з "Царьград Медиа".

Санкції також торкнуться компаній, що працюють у російській індустрії видобутку віртуальної валюти (третьої за величиною у світі). Зокрема, під санкції потрапить один з найбільших операторів дата-центрів для майнінгу криптовалют BitRiver та 10 його російських "дочок".

Також Держдеп запроваджує візові обмеження щодо 635 громадян Росії, які причетні до придушення альтернативних думок в Росії та за кордоном, а також причетні до діяльності, що загрожує територіальній цілісності України. Під санкції також підпадають люди, причетні до порушень прав людини у в'язницях та місцях неофіційного тримання під вартою у підконтрольних Росії районах Донбасу.

Візові обмеження також стосуватимуться трьох російських чиновників через причетність до грубих порушень прав людини та 17 осіб, відповідальних за підрив демократії в Білорусі.

Нагадаємо, Нова Зеландія запровадила санкції проти 80% банківської системи РФ, щоб завдати економічних та політичних втрат.

Як повідомлялося раніше, країни Європейського Союзу продовжать активно підтримувати Україну фінансово та у сфері безпеки. А також сприятимуть санкційному тиску на Росію.