UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий імперіалізм вже не просто стукає в двері, а вибиває їх – Кулеба

Голова українського МЗС закликав країни Азії разом боротися проти імперських амбіцій Владіміра Путіна. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи онлайн на заході Азійського Центру Гарвардського університету (США), закликав країни Азії зайняти чітку позицію щодо підтримки України у війні з Росією, щоб разом протистояти загрозі імперіалізму та захищати від нього принципи Статуту ООН.

«Новий імперіалізм вже не просто стукає в двері, а вибиває їх. Все через те, що протягом десятиліть світ мав сліпу пляму розміром з Росію. На щастя, це в минулому. Росія програє війну - не лише проти України, але і проти сучасності, розуму та здорового глузду», - заявив він. 

Читайте також: ЄС чи РФ: майбутній курс Грузії сильно залежить від війни в Україні – політолог

Міністр порівняв керівництво Росії з диктаторами минулого, які перед крахом своїх режимів намагалися військовою силою втілювати імперські амбіції, але згодом втрачали все. 

«Росія виявилася потьомкінською імперією - корумпованою, схильною до самозвеличення, надто самовпевненою, ззовні життєрадісною, але мертвою всередині. Сьогодні Росія нічого не дає світові з ідеологічної точки зору, крім ненависті до Заходу і США. Якийсь час комусь це ще може бути до вподоби, але зрештою ця машина ненависті вичерпає паливо… та нафту», - сказав Кулеба.

Детальніше про імперські амбіції російського президента Владіміра Путіна читайте у статті Валерія Калниша «Імперія. Шлях до краху».