UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нових членів ЦВК можуть призначити до кінця наступного тижня

Фракція БПП заявила, що підтримає оновлення.

Верховна Рада може призначити нових членів Центральної виборчої комісії і звільнити тих, термін повноважень яких уже закінчився, наступного тижня в четвер, 17 травня. Про це заявив глава парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов.

"Я щиро вважаю, що цього пленарного тижня, тобто вже 17-го, ми повинні винести це питання на голосування", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

При цьому Герасимов додав, що фракція "БПП" підтримає оновлення складу ЦВК.

Нагадаємо про те, що семирічний термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК закінчився ще 1 червня 2014 року, але до складу комісії не оновлено досі. Зараз потрібно замінити 13 членів ЦВК.

5 лютого 2018 року президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду подання на членів Центральної виборчої комісії, спікер парламенту Парубій дав доручення відправити документи кандидатів на спецперевірку. У цьому списку – 14 кандидатів: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстигнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов і Тетяна Юзькова.

Детальніше про перспективи оновлення ЦВК читайте у статті Віктора Трепака "ЦВК: зміна складу з дальнім прицілом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".