UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нові рішення – вже на робочому рівні: Зеленський про оборонну допомогу

Влада також готує проект відбудови країни - як критичних систем, так і стратегічної трансформації України.

Президент Володимир Зеленський повідомив про те, що провів наради щодо роботи з партнерами з надання нової військової допомоги і потреб України.

"Наш міжнародний блок дуже активно, в деталях працює з партнерами заради нових оборонних пакетів для України. Нові рішення – вже на робочому рівні. Більше захисту для нашого неба, більше можливостей для нашої оборони та руху на землі. Провів сьогодні кілька нарад, де ми все це обговорювали. І очікуємо вже найближчим часом відповідних кроків від партнерів. Я дякую лідерам-партнерам, усім державам-партнерам, кожному й кожній, хто нам допомагає зміцнювати нашу силу й робити українську оборону ще активнішою", - повідомив Зеленський.

Він додав, що провів змістовну нараду з урядовцями щодо програм відновлення нашої території та українського життя після бойових дій та війни загалом. Державні програми планують доопрацювати у травні, а вже у червні  поділитися планами з партнерами.

Читайте також: Резніков допустив новий "жест доброї волі" через "катаклізм" у Росії: успіх ЗСУ є очікуваним і для ворога

"Впевнений, наш проект відбудови дасть поштовх для розвитку як мінімум усьому нашому регіону – услід за Україною, та всім нашим партнерам, хто буде співпрацювати з Україною. Саме тут, в Україні, світ бачитиме, на що здатна Європа. Тут, у нас, в Україні, буде максимум Європи у Європі – максимум можливого з того, на що здатні європейські цінності, на що здатна європейська та глобальна співпраця", - зауважив президент.

Раніше повідомлялося, що потреби України на відновлення становлять 400 мільярдів доларів.