UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова кримінальна справа не змусить Власенка просити політичний притулок

Адвокат Тимошенко назвав "шизофренію" чутки про свій намір просити притулку в Чехії.

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко категорично заперечує, що має намір просити політичний притулок у Чехії.

"Це чергова брехня. Чому Чехія, чому не Гондурас? Це чергова нісенітниця", - сказав Власенко журналістам у вівторок, коментуючи інформацію, що з'явилася в низці ЗМІ з посиланням на джерела про те, що він нібито має намір просити політичний притулок у Чехії.

Він припустив, що поява такої інформації переслідує ту ж мету, що і нещодавнє відновлення кримінального провадження щодо нього за заявою колишньої дружини Наталії Окунської.

"Навіщо (відновлювати кримінальне провадження - ред.)? А навіщо поширювати нісенітницю про притулок у Чехії? Ну, напевно, для того, щоб чинити психологічний тиск, щоб розгойдувати, щоб ми обговорювали це замість того, щоб говорити про те, чому Юлія Тимошенко знаходиться тут. Людина, яка не скоювала злочину, людина, яка є опозиційним політиком номер один в Україні, чому вона тут сидить? Замість цього ми з вами говоримо про те, чому якийсь сайт опублікував заяву, що Власенко попросив політичний притулок у Чехії і навіть отримав дозвіл, але мовчить про це. Це шизофренія. Була така досить відома пісня в радянський час, її виконувала Софія Михайлівна Ротару - "Меланколіє - дульче мелодія", а у нас "шизофренія дульче мелодія", - сказав Власенко.

Він також дав зрозуміти, що спокійно ставиться до відновлення кримінального провадження щодо нього.

"Насправді нічого не сталося. Починаючи з листопада минулого року проти мене постійно є порушені мінімум 3 кримінальні справи. Ця - четверта. Це тільки ті, про які я знаю достеменно. Коли вони мене позбавили мандата і була дуже висока загроза арешту, і коли вони (я маю на увазі Віктор Янукович і українська влада) відчули миттєву реакцію європейської та світової спільноти, вони відмовилися від ідеології арешту, тому що їм натякнули, що буде поставлено хрест на підписанні Угоди про асоціацію. Тоді вони публічно заявили про те, що цю справу закрили. Зараз вони публічно її ідновили. Ну буде проти мене не 3 справи, а 4 - я вже звик", - сказав Власенко.

Раніше у ряді ЗМІ з посиланням на джерела в оточенні сім'ї Сергія Власенка з'явилася інформація, що він у зв'язку з відновленням кримінального провадження за заявою Наталії Окунської про невиконання рішення суду, буде просити політичного притулку в Чехії і навіть отримав формальну згоду - залишилося тільки оформити документи.

Як відомо, кримінальне провадження проти Власенка знову відкрито за фактом невиконання ним рішення суду. Окунська вимагає від Власенка сплати аліментів і розподілу майна. Стаття, за якою відкрито провадження, передбачає покарання у вигляді до трьох років в'язниці або від 286 тис. 750 грн до 573 тис. 500 грн штрафу за невиконання рішення суду.

Як повідомлялося, раніше Чехія надала притулок екс-міністру економіки Богдану Данилишину та чоловіку Юлії Тимошенко Олександру Тимошенку. !zn

Читайте також:

Репутація Януковича в ЄС заплямована і без справи Власенка, - євродепутат

Європарламент обговорить українське питання у зв'язку з позбавленням Власенка мандата

Єврокомісар Фюле сумнівається, що позбавлення Власенка мандата - це європейський шлях