UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова коаліція ФРН визначилася з позицією щодо Донбасу та Криму

Там заявили про готовність співпраці з РФ в енергетичній сфері. 

Сьогодні у Берліні представили нову правлячу коаліцію Німеччини, яка складається з трьох партій: СДПН, "Зелених" та ВДП. Видання Spiegel, посилаючись на текст коаліційної угоди, розповіло про позицію партій щодо Донбасу та Криму. 

Там виступають за відносини з Москвою, проте закликають Росію припинити війну на Донбасі та віддати Україні незаконно анексований Крим. 

"Ми вимагаємо негайно покласти край спробам дестабілізації України, насильству на сході України та незаконній анексії Криму. Шлях до мирного врегулювання конфлікту на сході України та зняття відповідних санкцій залежить від повного виконання мінських угод. Ми за вирішення заморожених конфліктів в регіоні", - йдеться в угоді.

У коаліції також заявили про бажання співпрацювати з Росією в енергетичному питанні та у вирішенні глобальних проблем. Поруч з цим в угоді міститься і критика, спрямована на обмеження громадянських і демократичних свобод у РФ.

Також в коаліції пропонують запустити безвізові поїздки між ФРН та РФ для молоді, молодшої за 25 років. 

Читайте також: Напад Росії на Україну став би серйозною помилкою – МЗС Британії

Детальніше про те, чи є шанси у «світлофорної» коаліції, читайте у статті Світлани Гуцал “Після Меркель: що відбувається у Німеччині”.