UA / RU
Підтримати ZN.ua

Номенклатура військових постачань Україні змінюється – Блінкен не виключив надання Україні винищувачів

США допоможуть Україні звільнити окуповані території.

Сполучені Штати Америки допоможуть Україні повернути свої окуповані Росією землі. У зв’язку з цим США готові змінювати номенклатуру військової допомоги під потреби України та тактику ведення війни. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні. 

Ентоні Блінкен сказав, що саме ситуація на фронті змусила США прийняти рішення про надання Україні танків Abrams, а Німеччину – танків Leopard.

За його словами, номенклатура військових постачань Україні змінюється залежно від ситуації на фронті. США готові постачати всю необхідну зброю для звільнення захоплених земель.

Читайте також: FT: Захід вже переступив через свої «червоні лінії» в постачанні зброї Україні, чи зробить він це з F-16?

«Протягом усього цього процесу, на кожному його етапі ми будемо дуже тісно співпрацювати з українцями, а також працювати з іншими нашими партнерами та союзниками, щоб Україна мала все, що їй потрібно…для ефективної самооборони, і щоб продовжувати відвойовувати території, захоплені у неї російські війська. У міру змін у ході конфлікту змінюється і підтримка, яку ми надаємо», – сказав Ентоні Блінкен, відповідаючи на питання про можливу передачу Україні винищувачів.

Нагадаємо, вчора у своїй промові «Про стан держави» до Конгресу президент США Джозеф Байден говорив про допомогу Україні у боротьбі з російською агресією. У своєму зверненні президент запевнив, що США буде і надалі підтримувати Україну стільки, скільки це буде необхідно.