UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Не на часі»: «Єдіная Росія» вдруге у своїй історії скасувала партійний з'їзд

Партія не готова запропонувати стратегічний порядок денний.

Партія Владіміра Путіна «Єдіная Росія» вдруге у своїй історії вирішила не проводити в 2022 році традиційний партійний з'їзд. Про це пише російський сайт РБК із посиланням на три джерела з партії.

Як повідомили джерела видання, «зараз такі заходи не на часі», до того ж організація «не готова запропонувати стратегічний порядок денний».

Проведення з'їзду щороку прописане у статуті партії. Рішення про скликання з'їзду має ухвалюватися не менше ніж за місяць до проведення. А відмова від нього стане порушенням статуту партії.

За більш ніж 20 років існування «Єдіной Росії» це другий випадок відмови партії від проведення щорічного з'їзду. Перший такий випадок був у 2020 році через коронавірусні обмеження. 2021 року, навпаки, партія збиралася аж тричі: у червні на ньому висунули список кандидатів у депутати Держдуми, у серпні затвердили передвиборчу програму, а в грудні підбили підсумки виборів.

Читайте також: Монополія «Єдіной Росії»: в РФ на місцевих виборах усюди перемогла партія Путіна

Нагадаємо, «Єдіная Росія» у різні періоди створила свої представництва на окупованих територіях України. Приміром, у Маріуполі штаб партії «Єдіная Росія» відкрили ще в березні, тобто поки там був гарнізон захисників «Азовсталі». Цікаво, що з Херсона представники партії втекли ще наприкінці липня, одразу після перших ударів ЗСУ по Антонівському мосту та за довго до того, як там провели псевдореферендум про анексію.