UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецькі лікарі все-таки вмовили Тимошенко припинити голодування

За даними німецьких фахівців, загальний стан Тимошенко трохи гірший, ніж був 9 травня, коли її привезли в ЦКЛ №5 після 22 днів голодування. Лікар з клініки «Шаріте» Лутц Хармс наполягає на поліпшенні умов утримання екс-прем'єра

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко припиняє голодування з п'ятниці. Про це повідомив її лікар з клініки «Шаріте» Лутц Хармс. «Із завтрашнього дня вона припиняє голодувати», - сказав він журналістам в ЦКЛ № 5 у четвер.

Інший німецький лікар Аннет Райсхауер зазначила, що екс-прем'єр дуже ослабла. «Вона дуже слабка», - зазначила лікар.

За словами Хармса, загальний стан Тимошенко трохи гірший, ніж був 9 травня, коли її привезли в ЦКЛ № 5 після 22 днів голодування.

Німецькі лікарі не обговорювали поки питання продовження реабілітації зі своєю пацієнткою. «На сьогоднішній день це не було темою нашої розмови. Але з лікарями сьогодні ми прийшли до єдиної думки, що необхідно продовжувати терапевтичне лікування. І ми сподіваємося, що пані Тимошенко також дотримується цієї точки зору. Але загальні умови тут-таки повинні бути поліпшені», - сказав Хармс.

- МОЗ: Тимошенко припинила 18-ти денне голодування

Відповідаючи на уточнююче питання, чи означає поліпшення умов, зокрема, скасування відеоспостереження, Хармс сказав: «Це теж відіграє досить велику роль».

Як відомо, Юлія Тимошенко оголосила голодування 29 жовтня в знак протесту проти фальсифікацій на парламентських виборах.

15 листопада заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко повідомила, що Тимошенко після консультацій з німецькими лікарями погодилася приймати їжу, і продукти вже доставлено в її палату.

Однак захисник лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко народний депутат Сергій Власенко не підтвердив заяву МОЗ, заявивши, що «влада не може не брехати - навіть у дрібницях». !zn

Читайте також:

Власенко спростував заяву МОЗ про припинення голодування Тимошенко

Лідерів опозиції не пустили умовляти Тимошенко припинити голодування


До Тимошенко приїхали німецькі лікарі