UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецькі лікарі впевнені, що лікування Тимошенко у Німеччині підвищило б повагу до Януковича

Лікарі з німецької клініки "Шаріте" вважають, що якби президент Віктор Янукович проявив милість і дозволив екс-прем'єру залишити межі України для лікування, то український народ став би більше його поважати.

Голова правління клініки Шаріте Карл Макс Айнхойпль підтвердив різке погіршення здоров'я екс-прем'єра і готовність надати їй відповідне лікування в Німеччині.

"Це сталося саме того тижня, коли Олександр Кваснєвський і Патрік Кокс були в Україні (28 червня.-ред). Так, вона (Юлія Тимошенко.-ред) і далі не готова, щоб їй робили операцію в Україні",- пояснив Айнхойпль.

"Наші лікарі у неї були більше тижня тому. Наша пропозиція лікувати її тут, у Берліні, залишається, звичайно, дійсною. Якби президент Віктор Янукович був готовий до такого жесту - це тільки підвищило б повагу до нього", - підкреслив він, пише Коммерсант-Украина.

Соратники Тимошенко зійшлися на думці, що зараз юридичних механізмів для її виїзду до Німеччини немає, але їх можна створити.

"Це питання політичної волі. При бажанні влади такий механізм можна створити",- заявив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк.

На його думку, для початку такої процедури необхідний медичний висновок Міжнародної комісії лікарів і відповідне розпорядження Державної пенітенціарної служби.

"Наприклад, можна на законодавчому рівні прийняти інструкції або нормативні документи, які б дозволили ДПС прийняти таке рішення",- упевнений пан Плахотнюк.

Раніше надію на позитивне вирішення питання раніше на зустрічі з лідерами фракцій дав президент Віктор Янукович: "Питання щодо надання можливості Юлії Тимошенко отримати належну медичну допомогу за кордоном розглядається".

Для цього, на думку політичних соратників глави держави, Україні потрібно укласти додаткові угоди з Німеччиною.

У Партії регіонів не виключають, що Тимошенко зможе вирушити на лікування за кордон.

"Я вважаю, що, якщо людині потрібно лікуватися, їй необхідно дати таку можливість. Я нічого не бачу поганого в тому, щоб засуджений міг лікуватися за кордоном, якщо в Україні такої можливості немає",- заявив заступник голови фракції Партії регіонів Олег Царьов.

Нагадаємо, раніше юридичні аспекти можливого виїзду екс-прем'єра для лікування за кордон у своїй статті для ZN.UA окреслив доктор юридичних наук Микола Хавронюк. !zn

Читайте також:

Тимошенко не хоче, щоб її оперували українські лікарі

МОЗ хоче визначити необхідність операції Тимошенко після додаткового обстеження

Німецькі лікарі наполягають, що Тимошенко необхідна екстрена операція