UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина запропонувала провести ще одну міжнародну конференцію щодо врегулювання кризи в Україні

На думку голови німецького зовнішньополітичного відомства, вибори нового лідера держави сприятимуть стабілізації ситуації в Україні.

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр наполягає на проведенні другої міжнародної конференції з врегулювання ситуації в Україні.

На ній, за його словами, "нарешті, буде прийнято чіткі домовленості, що сприяють врегулюванню цього конфлікту".

"Все інше було б безвідповідальним, оскільки означало б ще більше жертв", - вважає німецький міністр.

Він також заявив, що необхідно посилити вплив Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), "довірити їй виконання посередницьких завдань, організацію круглих столів та заходів для послаблення місцевих конфліктів".

Штайнмаєр наголосив також, що хоча до запланованих на 25 травня президентських виборів в Україні залишилося не так багато часу, їхнє проведення цілком можливе.

На думку глави німецького зовнішньополітичного відомства, вибори нового лідера держави сприятимуть стабілізації ситуації в Україні, оскільки перехідному уряду та виконуючому обов'язки президента не вистачає легітимності.

Російське керівництво, навпаки, вважає, що на тлі хвилювань на сході України і зіткнень в Одесі, що призвели до загибелі десятків людей, ідея проведення виборів виглядає абсурдною.

У неділю Штайнмайєр провів телефонні переговори з приводу женевської зустрічі з верховним представником Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, держсекретарем США Джоном Керрі, міністром іноземних справ Росії Сергієм Лавровим і представниками ОБСЄ. !zn

Читайте також:

РФ вважає, що США керують процесами в Україні