UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина вимагає від Росії "чітких дій" по звільненню місії ОБСЄ в Слов'янську

Спостерігачі ОБСЄ "були захоплені всупереч всякому праву і без всяких причин". Німеччина буде домагатися від Росії їх звільнення.

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн вимагала беззастережного звільнення захоплених у Слов'янську співробітників ОБСЄ.

"Ми зробимо все можливе, щоб спостерігачі повернулися цілими і неушкодженими, без всяких "але" і "якщо", - заявила глава міноборони Німеччини.

У той же час фон дер Ляйєн підкреслила, що не ставить під питання існування місій ОБСЄ в майбутньому. На думку політика, зараз "не можна дати себе залякати". Навпаки, потрібно надати підтримку місії, заявила фон дер Ляйєн.

Канцлер ФРН Ангела Меркель також різко розкритикувала захоплення заручників в Слов'янську. Спостерігачі ОБСЄ "були захоплені всупереч всякому праву і без всяких причин", - заявив в Берліні офіційний представник німецького уряду Штеффе Зайберт.

Під керівництвом Меркель рада директорів партії ХДС виступив із заявою про те, що "не можна просто так залишити" викрадення міжнародних спостерігачів. "Ми очікуємо від російського уряду чітких дій", - йдеться в тексті заяви.

Раніше СБУ повідомила, що захоплені 25 квітня в Слов'янську представники ОБСЄ міститися в нелюдських умовах, серед затриманих є людина, яка потребує невідкладної медичної допомоги. !zn

Читайте також:

У Слов'янську у бойовиків в полоні знаходиться близько 40 осіб

У Слов'янську звільнений один із захоплених сепаратистами інспекторів ОБСЄ

РНБО: Захоплені співробітники СБУ та інспектори ОБСЄ потрібні терористам для торгу

Один із захоплених інспекторів у Слов'янську: Ми не полонені, а гості мера Пономарьова