UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина стурбована подіями на сході України

Офіційний Берлін просить причетних до сепаратизму "відповідальних осіб" "уникати подібної ескалації і допомогти стабілізувати ситуацію у регіоні".

Уряд Німеччини стурбований останніми подіями на сході України. Про це заявив у понеділок, 7 квітня, офіційний представник канцлера ФРН Штеффен Зайберт.

"Федеральний уряд вкрай стурбований останніми подіями у Донецьку і Харкові", - сказав він.

Зайберт закликав усіх причетних до конфлікту відповідальних осіб "уникати подібної ескалації і допомогти стабілізувати ситуацію в регіоні".

Офіційний Берлін вкотре звернувся до російського керівництва із закликом відвести свої війська від кордону з Україною. "Сьогодні ми все ще очікуємо виконання Росією її обіцянок", - зазначив Зайберт. За його словами, вся Європа чекає від Москви "відчутних кроків у бік деескалації".

Офіційний представник німецького уряду нагадав про готовність Євросоюзу ввести наступний, третій пакет економічних санкцій проти РФ, якщо Кремль і надалі буде сприяти загостренню ситуації в Україні. "Ми цього не хочемо, але готовність вдатися до такого кроку існує", - зазначив він.

У свою чергу, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вкотре підкреслив важливість створення міжнародної контактної групи для врегулювання російсько-українського конфлікту. "У цьому питанні врегулювання конфлікту - ред.) ми просунемося лише тоді, коли сядемо за стіл прямих переговорів", - заявив він ЗМІ у понеділок після зустрічі з датським колегою Мартіном Лидегардом у Берліні.

Нагадаємо, в неділю, 6 квітня, проросійські сепаратисти захопили будівлю Харківської ОДА. У Донецьку проросійськими активістами також захоплені будівлі ОДА і СБУ. У Луганську сепаратисти взяли штурмом облСБУ. !zn

Читайте також:

СБУ затримала росіянина - координатора сепаратистських акцій у Луганську

Встановлено осіб, причетних до масових заворушень у Донецьку

Ілларіонов: Сепаратисти оголосять Південно-Східну республіку і оберуть президентом Януковича