UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина просить у Швейцарії дозволу на передачу Україні снарядів для Gepard

Міністерка оборони ФРН написала листа своїй швейцарській колезі.

Німеччина звернулась до Швейцарії з проханням про дозвіл передати Україні 35-міліметрові снаряди для зенітних установок Gepard, які вже є на озброєнні ЗСУ. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

За інформацією видання, міністерка оборони ФРН Крістін Ламбрехт надіслала лист своїй швейцарській колезі з проханням дозволити реекспорт в Україну виготовлених у Швейцарії 35-міліметрових боєприпасів для цих установок.

Читайте також: Зіграти свою роль в успіхах України: в Бундестазі закликали негайно надати більше зброї

У листі Ламбрехт зазначила, що зенітні САУ Gepard ЗСУ використовують здебільшого для захисту критичної інфраструктури, а також морських портів, що є дуже важливим для експорту української аграрної продукції. Саме тому, переконує Ламбрехт, Німеччина та Швейцарія повинні обов’язково задовольнити запит України на додаткові боєприпаси.

Досі Швейцарія відмовлялася видавати необхідні дозволи на реекспорт боєприпасів для Gepard, які виробляє цюріхська компанія Oerlikon-Bührle, через те, що Швейцарія прагне зберегти нейтралітет в міжнародних конфліктах.

Читайте також: Німеччина скоро передасть Україні ще дві РСЗВ MARS і чотири гаубиці – Штайнмаєр

Нагадаємо, в середині жовтня ФРН передала Україні шість зенітних самохідних установок Gepard, довівши їхню загальну кількість до 30 одиниць, а також 16 танкових мостоукладачів Biber та іншу техніку.