UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина порушить свою «філософію безпеки» та продовжить надавати Україні зброю — Штайнмаєр

Німеччина та Польща тісно співпрацюють щодо кроків на підтримку України.

Німеччина продовжить надавати озброєння у зону бойових дій в Україні, хоча це прямо суперечить філософії безпеки, яка була затверджена офіційним Берліном. Військові злочини, які скоїла Росія, унеможливлюють повернення до нормальних відносин з нею. Про це під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив у Варшаві президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє «Укрінформ».

За його словами, Німеччина та Польща тісно співпрацюють щодо кроків на підтримку України.

«Ми солідарні з Україною», — наголосив Штайнмаєр.

Він наголосив, що плани Путіна розділити Європу провалились. Натомість Євросоюз ще більше зміцнився.

«Не може бути повернення до нормальних відносин з такою Росією. Російські воєнні злочини побачив увесь світ. Їх потрібно задокументувати і розслідувати, а винуватців і тих, хто приймав політичні рішення, треба притягнути до відповідальності», — наголосив Штайнмаєр.

Він закликав Путіна припинити варварство і бойові дії в Україні та забезпечити можливість евакуації цивільного населення з Маріуполя.

Коментуючи питання санкцій, Штайнмаєр зазначив, що країни ЄС мають збільшити економічний тиск на Росію. Він повідомив, що усі країни намагатимуться зменшувати експорт енергоносіїв з РФ, зауваживши, що імпорт газу з Росії до ФРН впав з 60% до 40%.

«Можна сказати, що це все ще багато, але на підставі цих даних видно, що ми серйозно ставимося до зменшення енергетичної залежності від Росії», — заявив президент ФРН.

Він додав, що з огляду на структуру німецької економіки «немає можливості відмовитися від російських енергоносіїв так швидко, як того дехто очікує. Той, хто ініціює санкції, не має постраждати більше, ніж сама Росія», — зауважив Штайнмаєр.

Читайте також: Посол України в Німеччині: “З точки зору Путіна, немає ні українського народу, ні держави. Штайнмаєр, схоже, поділяє  цю думку”

Нагадаємо, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр визнав, що політика його країни щодо Росії була помилкою. ФРН не вдалося створити «загальноєвропейський дім за участю РФ» та включити Москву до «спільної архітектури європейської безпеки».