UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина готова стати гарантом безпеки для України — Шольц

Але не готова постачати нам важке озброєння, аби ця сама безпека в нашій державі настала швидше. Берлін все ще остерігається реакції Москви. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ФРН готова стати для України гарантом безпеки. Під час інтерв'ю Spiegel він зазначив, що Берлін зробить для цього все необхідне. 

Він також заявив, що зараз головне - аби в Україні припинили вогонь з подальшим виведенням російських військ. При цьому Шольц зазначив, що ФРН не буде надавати нашій державі важке озброєння, аби не спровокувати загрозу путінської агресії проти НАТО.

"Має бути мирний договір, який дозволить Україні захистити себе в майбутньому. Ми зробимо все необхідне, щоб гарантувати її безпеку. І ми доступні у ролі гарантів", - зазначив Шольц натомість. 

Він також додав, що у світі не буде "миру" в тій інтерпретації, як його бачить диктатор Владімір Путін. 

Читайте також: Туреччина готова стати гарантом безпеки для України, але на своїх умовах

Нагадаємо, під час інтерв'ю CNN 16 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що готовність стати гарантами безпеки України демонструють Велика Британія, США, Італія й Туреччина, однак жодна країна ще не дала остаточної відповіді. Він також вважає, що в нашої держави не буде проблеми зі зброєю чи санкціями проти країни-агресора, але будуть питання щодо військової компоненти.

Нам потрібні надійні, "залізобетонні" гарантії безпеки нашої країни. Але чи є гаранти, які готові їх надати? Чого хоче Київ і хто готовий відгукнутися на його відчайдушний заклик? Про це — у статті Тетяни Силіної "Гарантії безпеки для України: ілюзія обману".