UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина, Франція, Італія та Румунія виступають за "негайне" надання Україні статусу кандидата в ЄС — Макрон

Підтримку цього рішення також висловили прем'єр Італії Драгі та канцлер ФРН Шольц.

Німеччина, Франція, Італія та Румунія підтримують швидке надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі глав цих чотирьох держав із Володимиром Зеленським у Києві, пише BFMTV.

"Ми всі четверо підтримуємо негайний статус кандидата на членство", — сказав Макрон.

Його слова, зі свого боку, підтвердив і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі

"Сьогодні найважливіший меседж нашої зустрічі в тому, що Італія хоче бачити Україну в складі Європейського Союзі. Це означає, що вона однозначно підтримуватиме Україну в її статусі кандидата і в подальшому входженні в склад ЄС", — зазначив він.

Читайте також: Шольц, Макрон і Драгі прибули в Україну

Крім цього, підтримку рішення про присвоєння Україні статусу кандидата на вступ в Євросоюз висловив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

"Ми приїхали в Київ з чітким повідомленням — Україна належить до європейської родини. Важливим кроком на сповненому передумов європейському шляху є статус кандидата на вступ до ЄС. І ми будемо говорити про це наступними днями... Німеччина буде виступати за позитивне рішення. Це стосується і Республіки Молдова", — заявив Шольц.

Перед зустріччю із Володимиром Зеленським президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр Італії Маріо Драгі, канцлер Німеччини Олаф Шольц і румунський президент Клаус Йоганніс відвідали Ірпінь, зробивши ще кілька заяв.