UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди готують нові оборонні пакети для України

Вони включатимуть посилення авіації сучасними літаками.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, ключовими питаннями якої стали захист людей від російських окупантів та посилення воїнів на передовій. Про це наголосив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

За його словами, Нідерланди готують нові оборонні пакети для України, включаючи посилення авіації сучасними літаками. 

Читайте також: Кулеба відреагував на нову масовану атаку РФ: закликав озброїти Україну, в тому числі F-16

"Готуємо нові оборонні пакети, і я вдячний за це й особисто Марку, і всім у Нідерландах – кожному й кожній, хто з Україною. Готуємо посилення нашої авіації сучасними літаками, і саме Нідерланди можуть стати лідерами в питанні про F-16 для України. Важливо, що Нідерланди приєдналися до декларації «Великої сімки» про безпекові гарантії для нашої держави, і ми обговорили, як саме ці гарантії можна деталізувати на двосторонньому рівні",  - розповів президент.

Крім того, сторони обмінялися позитивними оцінками зустрічі радників у Саудівській Аравії та обговорили наступні кроки з підготовки Глобального саміту миру.

Зеленський передав Рютте актуальні оборонні потреби, зокрема в артилерії, у бронетехніці та в системах ППО для захисту інфраструктури Чорноморської зернової ініціативи.