UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ні зброї, ні обходу санкцій: США не бачать ознак того, що Китай допомагатиме Путіну

США ретельно відслідковують політику Китаю щодо України.

Державний департамент США не бачить жодних ознак того, що Китай готується допомагати президенту РФ Владіміру Путіну у його війні проти України або допомагати Росії в ухиленні від санкцій. Про це з посиланням на речника Держдепу Неда Прайса повідомляє CNN.

«Поки що ми не бачили нічого, що б вказувало на те, що КНР використовує інший підхід, коли мова йде про безпекову допомогу, коли йдеться про зусилля систематично допомагати Росії уникати санкцій», – сказав Нед Прайс.

Він додав, що США «продовжують спостерігати» за тим, що Китай робить стосовно України. Держдеп вважає, що і зауважень міністра закордонних справ Китаю Ван Ї можна зробити висновок, що Китай відчуває «певну стурбованість тим, що Росія робить в Україні».

Читайте також: Підтримка Путіна слабшає: Індія та Китай виступають за переговори щодо припинення війни в Україні — The Guardian

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен днями зустрівся з Ван Ї у штаб-квартирі ООН та застеріг КНР та будь-які інші держави від допомоги Росії у війні проти України, наголосивши, що це матиме наслідки.