UA / RU
Підтримати ZN.ua

Незважаючи на скандал з Депардьє, президент Франції буде наполягати на введенні 75% податку для багатих

Президент Франції не має наміру відмовлятися від податку на доходи багатіїв. Франсуа Олланда не бентежить навіть те, що раніше цю ініціативу відкинув Конституційний суд країни. Глава держави пообіцяв: у новому році закон буде переформульовано.

Президент Франції Франсуа Олланд пообіцяв, що в новому році закон буде переформульовано.

У традиційному новорічному телезверненні президент Франції заявив, що не збирається відмовлятися від планів введення 75%-го податку на французів, чий річний дохід перевищує 1 млн євро, незважаючи на рішення Конституційного суду, який визнав цю міру незаконною.

Суд вважає запропоновані урядом заходи надмірними, а спосіб підрахунку підсумкової суми податку невірним.

75%-й податок, оголошений Олландом під час президентської передвиборчої кампанії, за прогнозами міг принести в скарбницю лише кілька мільйонів євро. Але вже зараз від цієї пропозиції Франція зазнала збитків на десятки мільйонів.

Одним з найяскравіших прикладів «податкової імміграції» стало рішення відомого актора Жерара Депардьє залишити Францію, після того як президент країни Франсуа Олланд оголосив про те, що на доходи понад 1 млн євро буде введено податок в 75%.

Депардьє не перший заможний француз, який вирішив покинути межі країни, щоб уникнути сплати податкових зборів у Франції. У вересні один з найбагатших людей республіки, власник найбільшого в світі виробника предметів розкоші - групи «Луї Віттон-Мое-Хеннессі» - мільярдер Бернар Арно, чий статок, за даними журналу Forbes, оцінюється в 41 млрд доларів, звернувся до бельгійської влади за наданням підданства королівства.

Нагадаємо, французька влада за ініціативою президента-соціаліста Франсуа Олланда мала намір в 2013 році ввести в країні «податок для багатіїв». Він повинен був увійти у великий пакет фіскальних програм, за допомогою якого планувалося збільшити доходи держави більш ніж на 13 млрд євро за 2012-2013 роки. Незважаючи на вердикт КС, що сильно вдарив по іміджу правлячої партії, соціалісти не мають наміру відмовлятися від ідеї підвищити податки для найбільш забезпечених співвітчизників. Як заявив Жан-Марк Ейро, уряд незабаром підготує новий законопроект з урахуванням рекомендацій конституційної ради. !zn

Читайте також:

Депардьє відмовився повертатися до Франції навіть після скасування 75%-ного податку

Французькі мільйонери будуть платити 75%-вий податок

Депардьє зі скандалом відмовився від французького громадянства