UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невирішене питання Тимошенко залишається ризиком на шляху України до асоціації з ЄС - глава МЗС Польщі

Це питання важливе для впливових лідерів Європи. "Це тест на довіру. Справа Тимошенко дуже важлива, не йдіть на ризик", - сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський радить Україні вирішити справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко, щоб зняти ризики непідписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі в кінці листопада.

"Це тест на довіру. Справа Тимошенко дуже важлива, не йдіть на ризик", - сказав він на 10-й Ялтинській щорічній зустрічі в суботу, зазначивши, що українське керівництво "недооцінює роль особистості в історії".

Сікорський зазначив, що це питання важливе для впливових лідерів Європи, зокрема, Ангели Меркель, яка незабаром може втретє бути обраною канцлером Німеччини.

Він закликав президента України Віктора Януковича і Ю.Тимошенко вирішити це питання найближчим часом.

- Януковичу офіційно оголосили про необхідність вирішити справу Тимошенко для асоціації з ЄС

У той же час український міністр закордонних справ Леонід Кожара, який виступав на сесії разом з польським колегою, зазначив, що не може коментувати позицію президента з цього питання, висловлену напередодні.

Сікорський також наголосив, що Польща проти тиску, який чиниться на Україну на її шляху до ЄС. "Залізна завіса вже давно впала, але на нашому континенті залишаються певні лінії поділу", - констатував він.

Продовжуючи розпочату напередодні 67-му держсекретарем США Хіларі Клінтон "шоколадну тему", глава МЗС Польщі пообіцяв, що для підтримки Києва буде їсти більше українського шоколаду. !zn


Читайте також:

Президенти Литви та України посперечалися через вартість газу і Тимошенко

Євросоюз поставив асоціацію з Україною в залежність від звільнення Тимошенко

Єврокомісар Фюле нагадав Україні про проблему виборчого правосуддя

Янукович вважає, що звільнення Тимошенко залежить від неї самої