UA / RU
Підтримати ZN.ua

Необхідно протистояти загрозам суверенітету України – Трамп

Ми повинні відстоювати повагу до кордонів і повагу до культури та мирної взаємодії, заявив президент США на Генеральній асамблеї ООН.

Необхідно відвести загрозу від суверенітету всіх держав - від України до Південно-Китайського моря, заявив президент США Дональд Трамп під час свого першого виступу на Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Необхідно захищати свої країни, їх інтереси і майбутнє, необхідно відхиляти загрози суверенітету, від України до Південно-Китайського моря, ми повинні відстоювати повагу до кордонів і повагу до культури та мирної взаємодії", - зазначив глави Сполучених Штатів.

Також Трамп заявив про те, що країнам-членам ООН не варто сидіти склавши руки перед загрозою війни, передає "Європейська правда".

За його словами, режими, які порушують усі принципи, на яких тримається міжнародна організація, є бідою для планети.

"Якщо численна праведна більшість не буде виступати проти зловісної меншини, тоді переможе зло", - заявив президент США.

Трамп також зазначив: "Як і планували засновники ООН, потрібно діяти спільно. І спільно боротися з тими, хто загрожує нам хаосом, безладом і терором".

В рамках 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН почалися загальнополітичні дискусії на вищому рівні за участю глав держав та урядів.

Україну на генеральних дебатах буде представляти президент Петро Порошенко. Очікується, що він звернеться до Генасамблеї в середу, 20 вересня, орієнтовно о 18:45 за київським часом. Він зосередить увагу, зокрема, на російській агресії проти України, а також на необхідності введення миротворчої місії ООН у Донбас.