UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не заздрю Німеччині, вона зазнала фіаско через свою політику щодо Росії, це матиме наслідки — глава МЗС Польщі

У Варшаві вважають, що Берлін навмисно затримує військову допомогу Україні, щоб не зіпсувати стосунки з РФ.

Німецька влада на чолі з Олафом Шольцом продовжує робити неоднозначні кроки у політиці стосовно підтримки України та протистоянні російській агресії. ФРН навмисно зволікає з наданням озброєнь Києву та будь-яким способом намагається не зіпсувати стосунки з РФ, навіть за рахунок власної репутаційної шкоди. У майбутньому це матиме для країни негативні наслідки, заявив глава МЗС Польщі Збігнєв Рау в інтерв’ю I.pl

За словами політика, Берлін та Варшава мають різні погляди на низку питань щодо  війни України проти Росії. В першу чергу це стосується військової допомоги.

«Масштаби та темпи підтримки України Німеччиною демонструють риси навмисного зволікання, ніби намір полягає у тому, щоб незалежно від результату цієї війни німецько-російські відносини постраждали якомога менше, навіть за рахунок довіри до Німеччини у вільному світі», — заявив Рау.

Він також зауважив, що не заздрить ФРН, оскільки відносно лояльна політика Берліна щодо Росії, основою якої була залежність від енергоносіїв, є «справжнім фіаско» і матиме негативні наслідки у майбутньому.

Читайте також: У Німеччині вигадали нову причину, аби аргументувати непостачання Україні танків

Раніше повідомлялося, що у США дедалі більше сумніваються в надійності Олафа Шольца.

Вихід із зони комфорту в європейців відбувся вимушено. Але тепер вони чудово усвідомлюють, що мають подолати не просто енергетичну кризу, створену Росією. Завдання Європи сьогодні — вирішення засадничих питань подальшого існування, необхідність уперше на собі перевірити готовність дотримуватися принципів і відстоювати цінності. Про те, як відбуваються ці зміни, читайте в статті Лани Зеркаль «Народження Європи».