UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не варто боятися: У Німеччині не будуть примушувати переселенців з України до служби у ЗСУ

Міністр Бушман нагадав, що українці отримали можливість працювати у ФРН. 

Німеччина не сприятиме мобілізації до лав ЗСУ чоловіків з України, які зараз перебувають в країні як переселенці, заявив міністр юстиції Марко Бушман, повідомляють німецькі медіа. Тож, продовжив він, цим людям не варто боятися.

"Ми не будемо зараз примушувати людей проходити службу або призиватись на службу проти їхньої волі. Я не можу собі уявити, оскільки наша Конституція передбачає, що ніхто не повинен служити зі зброєю проти своєї волі для німецьких громадян, що ми можемо потім змусити людей з інших країн робити це, — сказав Бушман, нагадавши, що українські переселенці отримали можливість працювати. - Ми намагаємося домогтися того, щоб більше людей з України працевлаштувалося та менше жило на гроші наших громадян". 

Читайте також: Міноборони: Рекрутинг, мобілізація та призов не заміняють одне одного, а діятимуть одночасно

Нагадаємо, учора німецький таблоїд Bild опублікував інтерв'ю з міністром оборони України Рустемом Умєровим. Там було сказано, що глава МОУ заявив, що наступного року військовозобов'язаних чоловіків від 25 до 60 років, які виїхали, будуть закликати з'явитися в призовні пункти за кордоном. Після цього речник відомства Ілларіон Павлюк підкреслив, що ЗМІ в цій темі змістили акценти. За його словами, ніяких обговорень механізмів призову з-за кордону на порядку денному немає.