UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Не треба провокувати": Зеленський сказав, як ставиться до Бандери

Президент вважає, що не може обговорювати Бандеру.

Президент України Володимир Зеленський відмовився прямо відповідати на запитання про своє ставлення до провідника ОУН Степана Бандери, мотивуючи це "неоднозначністю" цієї особистості.

Так, в інтерв'ю "Українській правді" він сказав, що не може обговорювати Бандеру, оскільки не жив з ним в один час.

"У мене не може бути ставлення до таких людей, до подій в ті часи, про які ми з вами читаємо, але ж ми там не жили. Не може бути просто особистого ставлення", – зауважив Зеленський, додавши, що всі люди, які захищали незалежність України, є героями.

"Я так думаю, що всі люди, які захищали незалежність України, – є її синами, є дійсно героями. У нас від героя до ворога – один крок. Ви ж розумієте ставлення до історії Степана Бандери (на сході країни – ред.). Немає однозначності. Не треба, мені здається, провокувати українське суспільство і відповідати на ті питання, на які повинен відповісти час", – додав президент.

Відзначимо, що в кінці 2019 року група викладачів Львівського політехнічного інституту запропонувала назвати ВУЗ на честь Степана Бандери. Рік тому соцопитування показували, що на Заході України спостерігається позитивне ставлення до історичних особистостей-українців – Михайла Грушевського, Івана Мазепи, Степана Бандери і Симона Петлюри, тоді як на Сході виражене позитивне ставлення до історичних особистостей з Росії – Петра І, Леніна і Сталіна.