UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Не просто погрожувати кулаком»: генерал Ходжес озвучив три поради Байдену, як відповісти Росії

На думку колишнього головкома військ США в Європі, Байдену потрібно діяти разом з Німеччиною і Францією

У ситуації з агресією Росії в Донбасі Німеччина і Франція недостатньо тиснуть на Росію, а Сполучені Штати повинні посилити свою позицію, щоб змусити президента РФ Володимира Путіна поважати міжнародне право.

Про це в інтерв'ю The World заявив командувач Збройних сил США в Європі (2014-2017 рр.), Генерал Бен Ходжес вважає, генерал сформулював три ради для президента Байдена, повідомляє Укрінформ.

«Німеччина і Франція не доклали достатньо зусиль для тиску на Кремль, щоб він дотримувався міжнародне право. І я дійсно вважаю, що німці і французи повинні бути на перших позиціях в цьому питанні », - зазначив Ходжес.

На запитання ведучої про те, якби він був в Раді нацбезпеки США, то що б порадив президенту Байдену, Ходжес зазначив, що сформулював би щонайменше три пункти.

«Перш за все, дайте дуже чітко зрозуміти Кремлю - то, що відбувається, є неприпустимим. Ви повинні формулювати все дуже чітко і публічно », - підкреслив Ходжес.

По-друге, за його словами, «треба сказати, що ми розробляємо стратегію для всього Чорноморського регіону, це є стратегічно важливим для США і наших союзників, і ми будемо вкладати ресурси в цю стратегію». Він підкреслив, що сигнал повинен бути чітким: США не збираються сидіти склавши руки і тільки погрожувати кулаком.

«І нарешті третя річ - я порадив би президентові, що йому варто було б набрати сьогодні канцлера Меркель і президента Макрона і сказати:« Отже, ви двоє повинні натиснути на Путіна », - заявив колишній командувач силами США в Європі.

2 квітня відбувся перший телефонну розмову між президентами України і США Володимиром Зеленським і Джо Байденом.

За даними ZN.UA, коло питань було широким, а розмова повноцінною. До спілкування обидві сторони готувалися заздалегідь, обговорювали реформи, фактори, що сприяють зміцненню України та необхідність уникати помилок попередників нинішньої української влади.