UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Не переходьте на особистості": Зеленський різко відреагував на критику Гончаренка

Критика в його адресу, очевидно, зачепила колишнього шоумена, який побудував свою кар'єру на висміюванні українських політиків.

Президент України Володимир Зеленський особисто відповів народному депутату від "Європейської Солідарності" Олексієві Гончаренку на його критичний виступ у Верховній Раді.

Перед голосуванням за призначення нового прем'єр-міністра Гончаренко з парламентської трибуни жорстко розкритикував Зеленського, звинувативши того у брехні і невиконанні передвиборних обіцянок. А відповідальність за всі невдачі уряду Олексія Гончарука депутат поклав на главу держави особисто. Нагадавши, що підбором міністрів займався не прем'єр, а Офіс президента.

"Ви обіцяли кінець епохи кумівства, але ми бачимо, куди ваш кум пішов, де Баканов? Пішов за чортами ганятися або за розбійниками? Це ваш друг, сусід і партнер, ви таких усіх зібрали. Це ваша епоха кумівства", - показово обурився Гончаренко.

Він також нагадав про темні сторони біографії окремих членів президентської фракції і заявив, що Зеленський теж несе за них персональну відповідальність. У цей час депутати від "Слуги народу" намагалися гулом, свистом і вигуками "Ганьба!" заглушити виступ депутата.

Після виступу Гончаренко Зеленський спустився до сесійної зали і підійшов до депутата, демонстративно не подавши йому руку.

За словами Гончаренка, Зеленський сказав йому: "Ніколи не переходьте зі мною на особистості".

Депутатка від "ЄС" Вікторія Сюмар констатувала, що Зеленський, який побудував кар'єру в шоу-бізнесі на висміюванні політиків, болісно сприйняв критику в свою адресу.

"Схоже, президент гостро сприймає політичну критику. Власне, це той президент, який виграв завдяки дуже особистій і гострій критичній сатирі на кожного українського політика. Тепер за це дають підозри і намагаються садити ... Софія Федина вже знає як це", - зазначила Сюмар.

Зазначимо, що фракції "Голосу" і "Європейської Солідарності" не голосували за відставку уряду Олексія Гончарука та призначення Дениса Шмигаля прем'єр-міністром.

Кандидатуру нового прем'єра підтримали 242 члена фракції "Слуги народу", 18 депутатів з групи "За майбутнє" і 17 з групи "Довіра", а також 14 позафракційних парламентаріїв. "Європейська Солідарність", "Батьківщина", "Голос" і "Опозиційна платформа – За життя" голосували проти, утрималися або не голосували взагалі.

Детальніше про те, хто такий новий прем'єр читайте у статті Юлії Самаєвої для ZN.UA "Як прошмигнути в прем'єри".