UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не можна порівнювати стратегію поведінки МВФ з Україною і з іншими країнами - Зеленський

У нас вісім років йде війна

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з боку МВФ несправедливо висувати до України такі ж вимоги, як до інших держав. Як мінімум тому, що наша країна вже вісім років перебуває в стані війни і повинна інакше вибирати пріоритетні сфери для проведення реформ. Про це повідомляє Офіс президента.

«Я вважаю, не можна порівнювати стратегію поведінки МВФ з Україною з іншими країнами. Нашу країну просто не можна ставити в один ряд з іншими. Тому що у нас є ускладненість, тому що йде війна.

Тому що витрачаються гроші не на пріоритети з точки зору економіки, а з точки зору безпеки. Спочатку військові, спочатку медицина, потім все інше», - заявив Зеленський.

У той же час він зазначив, що продовження співпраці України з МВФ важливо для економічної стабільності та інвестиційного клімату, адже до програми МВФ прив'язані інші програми фінансової підтримки.

«Тому ми обов'язково зробимо все, що пообіцяли», - запевнив президент.

Читайте також: Світовий банк оприлюднив прогноз по ВВП України

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати у вересні другий транш кредиту від МВФ, завдяки чому міжнародні резерви до кінця року збільшаться до $32,5 млрд, прогнозують аналітики JPMorgan.

Експерти вважають, що уряд України зацікавлений отримати кредит до кінця осені, коли буде обговорюватися бюджет на 2022 рік.