UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Не може бути кращого доказу": Трамп стверджує, що слова Зеленського його виправдовують

Раніше президент України заявив про те, що Трамп не чинив на нього тиск під час телефонної розмови.

Лідер США Дональд Трамп вважає, що слова президента України Володимира Зеленського про відсутність тиску на нього в телефонній розмові, що відбулася в липні цього року, є "найкращим доказом" для виправдання глави Білого дому. Про це Трамп написав на своїй сторінці у Twitter.

"Президент України сказав, що я не чинив на нього тиск, щоб зробити щось неправильне. Не може бути кращого доказу, ніж це! Коли Байден був віце-президентом, його син, з іншого боку, вивіз мільйони доларів, натиснувши на українського президента. Також награбували мільйони з Китаю. Погано!", - написав президент США.

Раніше Зеленський заявив про те, що президент США не чинив на нього тиск під час телефонної розмови.

Читайте також: Це ганьба!: Трампа обурили слухання в Конгресі про його розмову з Зеленським

25 вересня, в день зустрічі Володимира Зеленського з Дональдом Трампом у Нью-Йорку, Білий дім оприлюднив текст їхньої липневої телефонної розмови.

Міністерство юстиції вивчило документ і не знайшло в словах Трампа ознак порушення федерального законодавства.

Однак це не переконало представників Демократичної партії в нижній палаті Конгресу в необхідності відмовитися від ідеї імпічменту. Про початок процедури повідомила спікерка Палати Представників Ненсі Пелосі.

Як повідомляло DT.UA, оточення Трампа давно цікавлять напрацювання Генпрокуратури у справі Burisma, до наглядової ради якої входив син Джо Байдена Хантер. Власник Burisma Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології в уряді Миколи Азарова з липня 2010 року по квітень 2012 року. Наприкінці 2014 року Злочевський залишив Україну, і Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні. Згодом кримінальні справи щодо Злочевського були закриті, а його компанія погасила податкову заборгованість.