UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не дорогами єдиними: в Мінкульті розповіли про фінансування деяких серіалів коштами "ковідного" фонду

Гроші повинні використати до кінця поточного року. 

На засідання 28 жовтня Кабмін ухвалив проект постанови, який передбачає виділення коштів з "ковідного" фонду, призначеного для протидії поширенню коронавірусної хвороби, на виробництво телевізійних серіалів патріотичного напрямку. Про це повідомляє пресслужба Мінкульту. 

"Це дасть можливість ефективніше використати 100 млн грн, виділених на створення цього суспільно значущого аудіовізуального контенту та підтримку кіногалузі в умовах коронакризи", - зазначили у Мінкульті. 

У пресслужбі додали, що кошти, згідно з постановою Кабміну від 8 липня, мають бути використані до кінця 2020 року.

"Тому постала необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво усього телевізійного серіалу, а й для підтримки реалізації окремих періодів (етапів)", - додали в Мінкульті.

Читайте також: Чи поїдуть керівники COVID-фонду новими дорогами у в’язниці?
 

Нагадаємо, упродовж двох тижнів з "коронавірусного" фонду було виділено 2 674,8 млн гривень на відновлення автодоріг державного значення. При цьому упродовж цього ж таки періоду, касові видатки з "ковідного фонду", виділені на ремонт лікарень не змінились. 

Раніше повідомлялося, що в Україні апарати штучної вентиляції легенів задіяні майже на 15%, є проблема з медичним киснем, оскільки потреба в ньому зросла в 20-30 разів.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшко, близько 80% госпіталізованих з коронавірусом потребують кисневої терапії.

Також очільник МОЗ Максим Степанов розповідав, що вже до середини листопада до кисню планують підключити 50% ліжок для хворих коронавірусів, а вже до кінця року ця кількість становитиме 80%. За його словами, загальна кількість ліжко-місць для хворих коронавірусів також найближчим часом має зрости до 52 тис.