UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАЗК внесло приписи генпрокурору й головам Нацкомісії з цінних паперів та Держкомтелерадіо

Приписи стосуються порушень вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень закону "Про запобігання корупції".

Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло приписи про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень закону "Про запобігання корупції" генпрокурору, голові Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) та голові Держкомітету телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє у четвер прес-служба НАЗК.

Так, припис генпрокурору Юрію Луценку внесено щодо усунення порушень вимог ч. 2 ст. 49 закону "Про запобігання корупції" шляхом повідомлення НАЗК про 37 випадків неподання чи несвоєчасного подання 36 суб'єктами декларування, які працюють (працювали) в прокуратурі, декларацій, а також проведення службового розслідування з метою виявлення причин, що сприяли невиконанню посадовцями ГПУ вимог закону.

Припис голові НКЦПФР Тимуру Хромаєву винесено про порушення вимог антикорупційного законодавства щодо проведення службового розслідування з метою виявлення причин, які сприяли вчиненню посадовцями апарату правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Голові Держкомтелерадіо Олегу Наливайку припис винесено щодо усунення порушень вимог закону "Про запобігання корупції" шляхом повідомлення НАЗК про 17 випадків неподання чи несвоєчасного подання 15 суб'єктами декларування, які працюють (працювали) в Держкомтелерадіо, декларацій; також проведення службового розслідування з метою виявлення причин, що сприяли невиконанню вимог закону.

Раніше НАЗК оприлюднило рейтинг ТОП-порушень антикорупційного законодавства у лютому. Так, на першому місці – декларування недостовірних відомостей на суму понад 4 млн 64 тисячі гривень депутатом Хмельницької облради Андрієм Гордійчуком. Обґрунтований висновок склали за результатами перевірки його декларації за 2016 рік.