UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАЗК почало повну перевірку декларацій Тимошенко за два роки

Тимошенко у своїй декларації не вказала ні житла, ні автомобілів, ні мільйонів готівкою (як це зробили інші). Будуть перевіряти.

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) початоло повну перевірку електронних декларацій лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко за 2015 і 2016 роки.

Як повідомляє агентство "Українські новини", рішення про початок перевірки було прийнято на засіданні агентства. Повна перевірка декларацій Тимошенко розпочата на підставі інформації Генеральної прокуратури.

Перевірка декларації триває 60 календарних днів з дня прийняття рішення про її проведення, у разі необхідності строки можуть бути продовжені, але не більше ніж на 30 календарних днів.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", в деклараціях Тимошенко йдеться про користування на підставі договорів оренди житловим будинком в Козині (Обухівський район Київської області) та двох суміжних земельних ділянок, хоча фактично територія відповідно до кадастрової карти складається з чотирьох ділянок.

Нагадаємо, що Юлія Тимошенко задекларувала за 2016 рік 876,7 тис. грн доходів. Згідно декларації, Тимошенко орендує житловий будинок (588 кв. м) в Козині Київської області у своєї двоюрідної сестри. Транспортних засобів у Тимошенко немає.