UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найєм анонсував продовження акції під Радою до виконання владою усіх вимог активістів

Сьогодні коаліція не виконає жодне з них, проте частину вимог депутати від БПП і НФ готові включити до порядку денного на четвер.

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм повідомив про те, що мітинг біля будівлі парламенту, що розпочався у вівторок, 17 жовтня, продовжуватиметься до тих пір, поки уряд не виконає всі вимоги мітингувальників.

"Ми залишаємося і будемо домагатися виконання наших вимог стільки, скільки буде потрібно", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Він також розповів про те, що сьогодні парламентська коаліція не виконає жодну з вимог мітингувальників. Тим не менш, лідери "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" готові включити до порядку денного у четвер, 19 жовтня, два з них.

"Погані новини. Тільки що вийшли від Андрія Парубія. Сьогодні коаліція не виконає жодну з наших вимог. Лідери БПП і НФ готові включити до порядку денного четверга дві з наших вимог: скасування недоторканності та закони про вибори", - додав він.

Найєм також наполягає на тому, що більшість активістів підтримують і політичні реформи, і медичну реформу.

"Їхній план - зіштовхнути лобами тих, хто за Велику політичну реформу і тих, хто за медичну реформу. Це лицемірство і провокація. У переважній більшості ті, хто зараз стоять на вулиці і вимагають політичних реформ, є прихильниками Уляни Супрун і медичної реформи. Я особисто за ці закони агітував, віддам свій голос і зроблю все від мене залежне, щоб вони були прийняті. Це шлях в нікуди. Немає вибору між реформами в політиці та охороні здоров'я, між саджанням за грати злодіїв і поліпшенням здоров'я людей. Це логіка терористів, а не політиків. Необхідно робити і те, і інше", - пояснив депутат.

Політик також нагадав про те, що президент України Петро Порошенко обіцяв внести закон про антикорупційний суд ще минулого грудня, а питання про зняття депутатської недоторканності підіймається в країні вже 20 років.

"Сьогодні всі ці закони лежать у парламенті. Для їх розгляду необхідно всього кілька годин. Але вони свідомо доводять ситуацію до протистояння. Причина проста - страх. Їм простіше провокувати конфлікт і зіткнення на вулиці, ніж стримати власні обіцянки", - резюмував Найєм.

Як повідомлялося раніше, близько 16:00 активісти партії "Рух нових сил" спробували пронести намети до будівлі Верховної Ради. Між ними та правоохоронцями виникла бійка, внаслідок якої постраждали три людини, включно з одним поліцейським. Активісти зламали одну з рамок металошукача на вулиці Грушевського (біля будівлі Кабінету міністрів), паркан, і розпорошили газ.

Раніше, вранці у вівторок, 17 жовтня, у Києві біля будівлі парламенту розпочався мітинг "За Велику політичну реформу".

Серед основних вимог: пропорційна система виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

Раніше співробітники правоохоронних органів оточили урядовий квартал у Києві, була перекрита низка вулиць і змінено маршрут громадського транспорту.