UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО відкриє в Україні представництво

Під час візиту генсека НАТО і засідання РНБО України було підписано низку двосторонніх документів.

В Україні відкриється офіс представництва НАТО. Документ про статус представництва підписали міністр закордонних справ України Павло Клімкін та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після засідання РНБО в Києві.

Крім того, була підписана спільна декларація про посилення оборонно-технічного співробітництва України з НАТО. Її підписали перший заступник секретаря РНБО України, голова Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю України Олег Гладковський і представник НАТО з оборонних інвестицій Ернест Герольд.

Також секретар РНБО Олександр Турчинов разом з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом підписали Дорожню карту програми Партнерства зі стратегічних комунікацій між РНБО України та Міжнародним секретаріатом НАТО.

Як відомо, на сьогоднішній день в Україні існує Центр інформації та документації НАТО.

22 вересня стало відомо, що НАТО направило в Україну своїх експертів з ядерної і хімічної зброї через інформаці, що надійшла в липні від українських спецслужб, про те, що бойовики Донбасу створюють "брудну бомбу". Так, на поточному тижні будуть проводитися спільні навчання українських військових за участю цивільних фахівців НАТО.