UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО попереджає, що подальша агресія РФ проти України не залишиться без адекватної відповіді

За результатами засідання комісії сторони суворо засудили дії підтримуваних Росією "ДНР" і "ЛНР", а також агресивну політику Кремля

Північноатлантичний альянс зазначив, що подальша агресія РФ проти України не залишиться без адекватної відповіді світового співтовариства.

Про це, як повідомили в прес-службі РНБО, йшлося на екстреному засіданні комісії Україна-НАТО, яке відбулося 26 січня у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу.

Під час засідання були обговорені подальші дії у зв'язку з активізацією діяльності російсько-терористичних угруповань на сході України". В ході засідання заступник секретаря ради Михайло Коваль поінформував представників організації Північноатлантичного договору про поточну ситуацію на сході нашої країни і про наявність в української сторони неспростовних доказів причетності Російської Федерації до подій в Маріуполі і її підтримки терористів в Донбасі.

"За результатами засідання комісії сторони суворо засудили дії підтримуваних Росією терористів "ДНР" і "ЛНР", перш за все, їх напади на мирне населення, а також агресивну політику Кремля", - відзначили в прес-службі.

Крім того, союзники закликали Москву припинити підтримку терористів фінансами, сучасним важким озброєнням і людськими ресурсами, а також повернутися за стіл переговорів.

Читайте також: Столтенберг у відповідь на "натівський легіон" нагадав Путіну про його війська в Україні

Так, 27 січня заступник секретаря ради Михайло Коваль візьме участь у засіданні Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань військової реформи, в ході якого планується деталізувати сьогоднішні домовленості, зокрема визначити конкретні практичні заходи з боку Альянсу і країн-членів Організації, спрямовані на підтримку України в її боротьбі проти російської агресії, а також у питаннях реформування сектору безпеки і оборони нашої держави.

Раніше в суботу генсек НАТО закликав Росію припинити підтримку сепаратистів і дестабілізацію ситуації в Україні. Столтенберг заявив, що наступальні дії бойовиків в Донбасі підтримують російські війська.