UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО очікує від України ухвалення п'яти законів

Стефанишина уточнила вимоги НАТО.

Північноатлантичний альянс очікує від України ухвалення п'яти законів. Про це розповіла віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина в інтерв'ю ЄП.

"Це закон про парламентський контроль безпеки і оборони, проект якого зареєстрований у парламенті під №1204, зміни в законодавство про СБУ (№3196), закон про розвідку (№2412-д), оборонних закупівель (№2398-д) і закон про державну таємницю, який ще в роботі", - уточнила вона.

Вона також запевнила, що після отримання нового статусу в НАТО, партнера з розширеними можливостями, Україна буде прагнути до членства.

"Ні Україна, ні НАТО не розглядають EOP (Enhanced Opportunity Plan - Партнерство розширених можливостей - ред.) як відволікання уваги від руху в напрямку ПДЧ і членства в Альянсі", - сказала Стефанишина.

Читайте також: Великдень нам зараз потрібен як ніколи: королева Єлизавета II звернулася до нації

Північноатлантичний альянс визнав Україну партнером розширених можливостей. В Кабміні пояснили, для чого потрібен Україні новий статус в НАТО.

Детальніше про те, що означає рішення НАТО про приєднання України до програми "Партнерство розширених можливостей", читайте в статті Володимира Кравченка "Прийнята за умовчанням" на сайті ZN.UA.